De introductie van 3D CAD ruim 15 jaar geleden was een flinke stap vooruit in het verbeteren van data en het reduceren van doorlooptijden op de engineeringafdeling. Nieuwe concepten waren direct in diverse perspectieven inzichtelijk en ook het samenstellen van de productie engineering gerelateerde werkzaamheden werden vereenvoudigd. Deze nieuwe hoeveelheid aan data bracht echter ook een uitdaging met zich mee in de vorm van data beheer. Revisies en versies vliegen je om de oren en in de loop der jaren zijn veel bedrijven de standaard uit het oog verloren. Wellicht goed om ook te kijken hoe vaak het moertje M6x10 onder een unie nummer in het PDM systeem voorkomt. Reacties zien we graag tegemoet. De winnaar sturen we iets leuks toe, maar wellicht is het beter om dan direct een afspraak in te plannen en het persoonlijk te komen overhandigen.

Uit onderzoek van CMII, Institute of Configuration Management, komt naar voren dat data kwaliteit een grote impact heeft op de effectiviteit van een organisatie. Exes Group biedt ondersteuning op het verbeteren van data kwaliteit in diverse PDM/PLM omgevingen.

Vaak is er sprake aan achterstallig onderhoud door gebrek aan capaciteit, terwijl dit de bron aan data is waar dagelijks mee wordt gewerkt. Exes Group helpt haar klanten om deze data weer up to date en inzichtelijk te krijgen door het uitvoeren van o.a. de volgende werkzaamheden;

 

  • Ontdubbeling data CAD/PDM/ERP
  • Verbeteren vindbaarheid
  • Classificiatie
  • Opschoning van data
  • Attributen aanpassen / toevoegen
  • Product structureren wijzigen
  • Data-sets aanpassen

 

Benieuwd naar de mogelijkheden of interesse in een gratis data scan. Neem contact op via +31 (0)40 820 01 09 of stuur een mailtje naar info@exes-group.com