Het Smart Industry Jaarevent in Bussum bood dit jaar wederom een staalkaart aan de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van industrie, digitalisering en technologie. Contentplatform MT.nl noemt in haar verslag van het event Servitization en Digital twinning als: twee van de nieuwste, technische ontwikkelingen die ontzettend belangrijk zijn voor de Nederlandse maakindustrie. Exes Group zet momenteel de eerste stappen in deze technologieën voor haar klanten.

Servitization

Servitization is het proces waarbij dienstverlening een steeds grotere rol speelt in het businessmodel van maakbedrijven. Het is een grote ontwikkeling op het gebied van Smart Industry. Er worden geen machines meer verkocht, maar uptime. De technologische ontwikkelingen volgen elkaar snel op en daarmee ook de mogelijkheden van servitization. Het is de omschakeling uw bedrijf van productleverancier naar serviceprovider. Service vormt niet langer een kostenpost maar een kans om de klant beter van dienst te zijn. Voor maakbedrijven liggen er vooral mogelijkheden op het vlak van smart maintenance, het ontzorgen van klanten met voorspellend onderhoud.

Digital twinning

In het verlengde van smart maintenance ligt de opkomt van digital twinning: het maken van een digitaal model van elk product en elk proces. Door gebruik te maken van virtuele simulaties van machines, systemen en fabrieken kan er worden voorspeld waar en wanneer er iets fout dreigt te gaan.

Digital twins worden vanaf de start van het productieproces, tegelijk met het fysieke product ontwikkeld. Het is de verbinding tussen de digitale en fysieke wereld waarin IoT (Internet of Things) wordt gebruikt om een digitale weergave van een fysiek object te maken. Door middel van digital twinning kunnen ontwerpen uitvoerig worden getest en de downtime van een machine kan worden verminderd.

Exes Group ondersteunt momenteel diverse opdrachtgevers in werkzaamheden op het gebied van Industry 4.0 en IoT. Benieuwd naar hoe Exes Group u kan ondersteunen op het gebied van Smart Industry? Neem dan contact met ons op via +31 (0)40 820 01 09 of stuur een e-mail naar info@exes-group.com.

Bron: https://www.mt.nl/

[ut_button color=”red” target=”_self” link=”https://www.linkedin.com/company/3275399/” size=”small” ]LinkedIn [/ut_button] [ut_button color=”red” target=”_self” link=”https://twitter.com/ExesGroup” size=”small” ]Twitter[/ut_button]