Gebrek aan technisch personeel? Je eigen schuld, stelt het platform ‘Made in NL’ van MT in dit artikel. Althans, zo luidt de kop. In het artikel dimmen ze hun toon een beetje; in werkelijkheid geven ze 7 manieren om niet langer afwachtend toe te kijken nu er sprake is van technisch personeelstekort. Wij voegen daar heel graag een 8e manier aan toe.

De eerste 7 manieren:

Made in NL noemt de volgende 7 manieren om technisch personeel te vinden:

#1 Investeer extra in opleiding en training

#2 Bind je personeel

#3 Automatisering en robotisering (zet het op de agenda)

#4 Spreek meer vrouwen aan

#5 Laat de angst voor ouderen los

#6 Kies voor nieuwe werkvormen (jobcrafting en jobcarving)

#7 Treed meer naar buiten (employer branding)

Stuk voor stuk tips die hout snijden. Maar ze vergeten er een. Namelijk:

#8 Ontlast je huidige medewerkers door engineering te outsourcen

Door het outsourcen van engineeringwerkzaamheden creëer je flexibele capaciteit. Jouw eigen technisch personeel kan zich blijvend richten op kennisintensieve werkzaamheden zoals R&D, innovatie en conceptontwikkeling. Overige activiteiten die weinig kennis vereisen, hoog volume hebben en repeterend zijn, besteed je uit. 

Meer weten over outsourcing van engineering? Bekijk onze referenties of neem contact op.