Engineering

Exes Group is gespecialiseerd in het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van engineering. Wij bieden flexibele capaciteit, zowel onsite als offshore, en ondersteuning voor de eigen engineers van de organisatie. Het geeft uw organisatie de mogelijkheid om de scheiding te maken tussen het werk dat waarde toevoegt en arbeidsintensief werk. Exes Group neemt u graag tijdrovend werk uit handen. Tevens zijn wij gespecialiseerd in verschillende engineeringsactiviteiten

Data-conversie

Heeft u nog legacy data in 2D AutoCAD, Mikrostation of zelfs calques en gebruikt u deze nog parallel aan de 3D-omgeving om projecten te draaien? Of gaat u juist migreren tussen 3D CAD-systemen? Onze engineers brengen uw bestanden weer up-to-date in het juiste fileformat en de juiste omgeving. Zij verlenen diensten op het gebied van data-conversie door het toepassen van eigen tools voor 2D-validatie, 3D-geometrische validatie en B-rep verwerkingen. Het geeft u de mogelijkheid om snel te beschikken over accurate data en modellen. Dit komt ten goede aan de doorloop en efficiency van projecten. Uw engineers hoeven niet telkens terug te grijpen naar tekeningen die niet zijn onderhouden, maar krijgen uniforme en correcte data.

Technische Product Documentatie (TPD)

Heeft uw organisatie een nieuw concept of project volledig uitgewerkt in 3D, maar eigenlijk niet de tijd om dit klaar te maken voor productie? Of kampt u met krappe deadlines door nieuwe orders voor de afdeling Engineering? Door het uitbesteden van de 2D-productietekeningen krijgen uw eigen engineers de ruimte om meer projecten te draaien. Zo genereert uw organisatie meer omzet. Het maken van de 2D productietekeningen is tijdrovend en arbeidsintensief werk, terwijl uw eigen mensen juist van waarde zijn in het opzetten van kennisintensieve, nieuwe concepten.

Model Based Definition

Papierloos en zonder tekening werken en produceren? Alle informatie die nodig is in het maakproces, is bij Model Based Definition toegevoegd aan het 3D-model. Door vervolgens in productie gebruik te maken van schermen en een connectie tot het PDM-systeem, is het maken van 2D-tekeningen niet meer nodig. De kans op fouten vermindert en uw engineers besparen enorm veel tijd bij de werkvoorbereiding. Exes Group ondersteunt bij de transitie naar Model Based Definition door modellen volgens een nieuwe standaard op te zetten en meta-data toe te voegen voor productie.

Varianten

‘Standaard’ is een apart begrip binnen de maakindustrie. Bij de ontwikkeling van een nieuw concept of een specifieke klantvraag is het maken van een afgeleide van de bestaande machine niet ongewoon. Het concept blijft in grote lijn hetzelfde maar dan een maat groter of kleiner, of met een hoger volume of capaciteit. In de huidige markt is het essentieel om vanwege de beperkte capaciteit van engineers hen de interessante werkzaamheden te laten uitvoeren. De wijzigingen om een Variant op te bouwen kunnen we bij u uit handen nemen.

Modularisatie uitvoeren

Iedere klant vraagt altijd om een ‘special’ terwijl 80% van deze functionele vraag vaak te vangen is in een standaardoplossing. Het doel is dan ook om maar 20% van de werkzaamheden via order engineering te laten uitvoeren. Door productfamilies in vaste modules op te bouwen (transition engineering to order – configure to order) is het mogelijk om de overige 80% te vangen door het hergebruik van data. Via een UML-aanpak (Unified Modeling Language) ondersteunen we maakbedrijven bij het opzetten van een productlogica om vervolgens modellen volgens deze structuur op te zetten.

Engineering Change Request

Door een gebrek aan capaciteit komt het vaak voor dat het doorvoeren van wijzigingen niet is bijgehouden. Het werk stapelt zich op en in de tussentijd is de data niet correct. Dit zorgt voor verdere problemen in de organisatie. Om dit proces te stroomlijnen ondersteunt Exes uw engineeringafdeling met het updaten van modellen en tekeningen. Op basis van een lijst met itemnummers en gewenste wijzigingen dragen we er zorg voor dat uw eigen engineers altijd werken met correcte data.

Wilt u meer weten

wat Exes Group voor u kan betekenen op het gebied van engineering?

Download ons e-book

Zes tips om succesvol te starten met outsourcing.