Industry 4.0

Industrie 4.0 is de benaming voor de vierde revolutie in de industrialisatie. Het verandert de manier van produceren door integratie van Internet of Things, Big Data, Augmented reality, data-integratie en andere technologische ontwikkelingen in de kern van de productie en de productiesystemen. Exes Group heeft hierin ruime ervaring en kan u ondersteunen bij het uitvoeren van diverse werkzaamheden op het vlak van deze technologische ontwikkelingen.

Internet of things

Tegenwoordig zijn niet alleen wij online, maar ook machines, auto’s, producten. Door nieuwe mogelijkheden als servitization en prevented maintenance is het zaak om ten allen tijden de controle te hebben rondom deze verschillende producten en de productiemachines.

Hiernaast bestaat de mogelijkheid om een digital twin van geleverde producten op te bouwen en te onderhouden. Exes Group voert dit soort specifieke projecten uit voor verschillende klanten, wereldwijd.

Big Data

De wereld is steeds meer data-driven; in de huidige maatschappij heeft iedereen continue de beschikking tot grote hoeveelheden gegevens. Naast het verkrijgen van nieuwe data kan Exes Group ook ondersteunen bij het analyseren van deze Big Data. Onze engineers zijn gespecialiseerd in het vinden van verbanden en het opstellen van algoritmes. Door deze technieken toe te passen kunnen we bijvoorbeeld uitval van machines voorspellen en voorkomen.

Augmented reality

AR heeft de toekomt. Engineers van Exes Group hebben alle benodigde kennis en ervaring voor het leveren van oplossingen op het gebied van deze ontwikkeling. Gecombineerd met het brede scala aan ervaring op het gebied van technisch tekenwerk kunnen onze engineers uw organisatie ondersteunen bij het uitvoeren van servicewerkzaamheden. Op basis van augmented reality zijn de mogelijkheden eindeloos; of het nu gaat om hedendaagse of juist complexe onderhoudswerkzaamheden.

AR is toepasbaar op verschillende producten als animaties, voorstellingen of video’s. Exes Group kan u voorzien in elke van deze toepassingen.

RFID

RFID is toe te passen in uw productie-, logistiek- en transportproces. Door het invoeren van Radio-Frequency Identification krijgt uw organisatie zicht in de status van elk proces. Alle kennis die nodig is voor het maken van de software en het implementeren van de microchips is aanwezig binnen Exes Group. Wanneer u toepassingen laat uitvoeren door onze engineers, is contactloze identificatie van elk object binnen de organisatie mogelijk.

Het toepassen van RFID zorgt voor tijdsbesparing, het makkelijk (her-)schrijven van data en directe beschikbaarheid van alle relevante informatie die uw afdelingen nodig hebben bij productie en onderhoud van producten.

Wilt u weten wat de engineers van Exes Group op het gebied van Industry 4.0 voor uw organisatie kunnen betekenen?

Neem dan contact met ons op via +31 (0)40 820 01 09 of schrijf u in voor onze nieuwsbrief: