Referenzen

B&G HEKWERK: ENGINEERING VAN INNOVATIES

B&G Hekwerk uit Best is een toonaangevende speler in de markt van buitenbeveiligingsoplossingen. Denk hierbij aan hekwerken, poorten maar ook toegangscontrolesystemen. B&G levert haar producten door heel Europa met name aan de B2B-markt: zoals bouwbedrijven, de logistieke sector en overheid.

Over B&G Hekwerk

De organisatie uit Best is één van de Europese marktleiders op het gebied van terreinbeveiliging. Het assortiment omvat een compleet pakket aan zowel diensten als producten. B&G beschikt over eigen productie en fabriceert mechanische producten. Hiermee bedienen zij de vakgebieden hekwerk, toegang en beveiliging.
Zoals de slogan van B&G al zegt, de organisatie biedt de oplossingen die “alle zorgen buiten houden”.

Ontwikkeling

B&G groeit hard en breidt momenteel ook haar productgamma uit met draai- en schuifpoorten. Snel ontwikkelen en meegaan met de markt, dit is waar B&G Hekwerk naar streeft en wat hoog in het vaandel staat. Ontwikkeling en innovatie brengt veel werk met zich mee.

Als gevolg hiervan, ontstond er bij B&G een achterstand in de engineering van nieuwe producten. Technisch tekenwerk bleef te lang liggen en tekeningen moesten dringend worden aangepast. Op dit moment is er in de Brainport regio een groot tekort aan gekwalificeerd, technisch personeel. Het was dan ook moeilijk om technici aan te nemen die het engineeringswerk konden uitvoeren.

Het outsourcen van technisch tekenwerk

Yogesh, een van onze engineers in India, is naar Nederland gekomen om B&G op locatie te ondersteunen en het achterstallig technisch tekenwerk uit te voeren. Hij heeft 2,5 maand onsite in Nederland doorgebracht waar hij zich bezighield met het eigen maken van de producten en de werkmethodieken van de organisatie. Inmiddels weet Yogesh precies wat B&G doet en wat de verwachtingen zijn. Vanuit India voert hij nu de rest van het arbeidsintensieve werk uit.

Resultaat

Gedurende de samenwerking tussen B&G en Exes speelt het vaste aanspreekpunt in Nederland een belangrijke rol in de communicatie tussen de klant en de engineers in India.Na de onsite periode in Nederland zijn de werkzaamheden in India voortgezet. Door deze leerzame periode en het lopende proces is het voor B&G mogelijk om eenvoudig te schakelen in capaciteit wanneer de werkdruk hier om vraagt.
Het resultaat van de samenwerking tussen B&G en Exes Group is dat de achterstand met betrekking tot het technisch tekenwerk is ingehaald. Onze engineers voeren nu engineeringswerkzaamheden uit voor B&G vanuit India en dit gaat goed. Afhankelijk van de komende projecten zijn er mogelijkheden om de club van engineers In India uit te breiden.

“B&G heeft samen met Exes Group een giga slag gemaakt”

Manager Engineering B&G

Wilt u meer weten

over wat Exes Group voor u kan betekenen op het gebied van BPO? Neem dan contact met ons op of meld u aan voor de nieuwsbrief!