Tijdens de coronacrisis zijn onze engineers onverminderd doorgegaan met hun werk,’ vertelt Joey Wils. ‘Al die tijd zijn zowel hier in Nederland als in India engineers namens Exes Group aan het werk geweest bij opdrachtgevers in de Benelux.’  De laatste tijd merkt Exes Group dat de vraag naar engineers weer sterk stijgt.

Die stijgende vraag naar engineers is goed te verklaren, als we de statistieken bekijken: Het CBS meldde in augustus dat er in het tweede kwartaal van dit jaar meer vacatures waren dan werklozen. In datzelfde kwartaal waren er volgens het UWV 96.000 openstaande technische vacatures en 22.500 openstaande ICT-vacatures.

En er is nog een reden waardoor de vraag is gegroeid volgens Wils: ‘Een van de weinige positieve gevolgen van de coronacrisis is dat het werken op afstand nu nog meer geaccepteerd is. Iedereen is gewend om online te overleggen, ook communicatie met het buitenland is laagdrempeliger geworden.’

Exes beschikt over een grote poule aan engineers in India die graag voor Nederlandse bedrijven aan de slag gaan. ‘De laatste maanden zijn we weer vaak benaderd met de vraag of we engineerings beschikbaar hebben. Die vraag kunnen we met een volmondig ja beantwoorden en over het algemeen ook snel invullen. Afhankelijk van de wensen van de klant, werken onze engineers op afstand vanuit India, of op locatie in Nederland. We zetten een of meerdere engineers in, voor zowel de korte als de lange termijn.’

Meer weten?

Benieuwd naar ervaringen van anderen? Bekijk hier hoe Boon Edam en Snijtechniek Brabant met Exes Group samenwerken. Wilt u uw wensen vrijblijvend bespreken? U bereikt Exes op 040 – 820 01 09 of info@exes-group.com.