Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Exes Group ondersteunt Boon Edam in het converteren van diverse handleidingen naar een nieuwe standaard. Boon Edam is wereldwijd marktleider op het gebied van entreeoplossingen met een ongekende expertise in het beheersen van passantenstromen in kantoren, luchthavens, gezondheidscentra, hotels en alle andere denkbare gebouwen.

De laatste jaren zijn er volop ontwikkelingen gaande op het gebied van technische documentatie. Wet- en regelgeving worden steeds verder aangescherpt, maar ook de (eind) gebruiker gaat meer eisen stellen aan documentatie dat wordt meegestuurd met het product. Of het nu installatie-, gebruikers- of service handleidingen zijn, alles moet tot in detail zijn uitgewerkt zonder het overzicht te verliezen. Dit vraagt om continue innovatie en verbetering om de klant zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Boon Edam heeft de beslissing genomen om alle handleidingen te standaardiseren naar een nieuwe layout, waarbij versimpelde illustraties en Simplified Technical English de boventoon voeren. Uniformiteit, inzetbaarheid, onderhoud en kosten van de technische documentatie spelen hierin een belangrijke rol.

In samenwerking met Exes Group is Neeraj Bhat, technisch documentalist, 3 maanden bij Boon Edam op locatie geweest in het kader van kennisoverdracht en training. Enerzijds in het kader van producttraining, anderzijds vanwege het eigen maken van werkmethodieken omtrent illustraties en handleidingen. Na deze periode van intensieve training gaat Neeraj, vanuit het Exes Group kantoor in India, deze opgedane kennis verder toepassen en uitbreiden bij het maken van illustraties voor de producten van Boon Edam. Middels kennissessies worden nieuwe ontwikkelingen op het gebied van documenteren en communiceren van handleidingen, waaronder digitalisering en IoT, verder uitgewerkt zodat Boon Edam op efficiënte wijze haar klanten steeds breder en beter kan bedienen. Nieuwsgierig naar onze ondersteuning op het gebied van illustraties en handleidingen? Neem dan contact op via info@exes-group.com.