KSE Process Technology B.V. is stevig gegroeid en deze ontwikkeling neemt veel werk met zich mee. Door een sterke toename in ontwikkeling en projecten was de eigen capaciteit op de engineeringsafdeling niet langer toereikend en bleef er werk liggen. Samen met Exes Group ging de organisatie op zoek naar oplossingen om overtollig engineeringswerk uit te besteden aan de engineers van Exes in India.

Over KSE

KSE Process Technology is een familiebedrijf in Bladel, Noord-Brabant, dat in de afgelopen 40 jaar is uitgegroeid tot een wereldwijd concern. Het bedrijf levert oplossingen voor fabrieken die nodig zijn voor het doseren, wegen en transporteren van materialen. Het aanbod doseer- en weegoplossingen van de organisatie strekt zich van één gram tot meer dan 6.000 kilogram. KSE is bovendien specialist op het gebied van procesbesturingssystemen in de diervoeder- en levensmiddelenindustrie.

‘Exes Group helpt de drempel voor het outsourcen te verlagen.’

Michiel Willemse, Engineeringsmanager KSE

Achterstallig tekenwerk opgelost door Exes Group

Om opgelopen achterstand weg te werken, is de Indiase Exes engineer Jishnu ter ondersteuning drie maanden onsite aan het werk geweest bij KSE. Om de eigen engineeringsafdeling te ontlasten is er in die periode gestart met structureel verzetten van laag-prioriteit onderhoudswerkzaamheden. In de opstartfase liep de organisatie tegen twee barrières aan: het uit handen geven van vertrouwelijke informatie en de technische inrichting van computersystemen en begeleiding. Deze barrières zijn weggenomen door het direct vertalen van technische documentatie naar het Engels en door geïntegreerde samenwerking met het Nederlandse aanspreekpunt van Exes Group. ‘Op deze manier wist Exes de drempel om engineeringswerk uit te besteden te verlagen’, aldus Michiel Willemse, Engineeringsmanager bij KSE.

Tijdens de onsite periode lag de focus vooral op de ontwikkeling van Jishnu zodat hij de werkmethodieken binnen KSE begreep en het tekenwerk voor alle productitems na drie maanden ook kon uitvoeren vanuit India. Bovendien verzorgde Exes een taalvaardigheidstraining voor Jishnu, zodat de samenwerking soepel verliep. Door training on the job en overleg met de eigen engineers was het uitvoeren van 2D-tekenwerk daarna geen enkel probleem. Eenmaal terug in India heeft hij andere werkzaamheden uitgevoerd zoals het doorvoeren van wijzigingen en het onderhoud hiervan. Vanuit India begeleidt hij waar nodig de andere engineers van Exes Group. Op deze manier kan KSE gemakkelijk in capaciteit op- of afschalen wanneer dit nodig is.

Resultaat

  • Arbeidsintensief werk is uitgevoerd door de engineers van Exes Group.
  • Tijd- en kostenbesparing.

Outsourcingstip

Outsourcingstip van Michiel: ‘Sta open voor de onvermoede voordelen: naast het verrichte werk, zal de eigen organisatie er ook van leren.’

Meer weten?

Heeft u een soortgelijke uitdaging als Michiel Willemse van KSE? Neem dan contact met ons op.